Zaključni dogodek - spletna konferenca - operacije Uporabni odpadki

25. 05. 2021

Vabljeni na spletno konferenco, namenjeno predstavitvi aktivnosti na projektu LAS Istre "Uporabni odpadki: prenos dobre prakse zmanjševanja odpadkov na inovativen in okolju prijazen način", ki bo jutri, 27. maja 2021, ob 11:30.

V Komunali Izola bodo predstavili vzpostavitev in delovanje prve slovenske izmenjevalnice rabljenih predmetov CUP v MESTU ter širitev mreže izmenjav v lokalnem in širšem okolju. Kar 80 % prinesenih predmetov je prešlo v roke novih lastnikov, prostor v mestnem središču pa je postal pomembno stičišče občanov.

Projekt se v prihodnjem mesecu zaključi, direktor vodilnega partnerja Komunale Izola, Denis Bele, bo podal informacije o doprinosu projekta k strategiji preprečevanja nastajanja odpadkov in nadaljnjem razvoju Centra uporabnih predmetov.

Vsak od projektnih partnerjev bo predstavil svoje aktivnosti. Poudarek bo na: zmanjševanju odpadkov predvsem na področju tekstila, zelenih praksah v javnih institucijah in razvoju zelenega turističnega produkta.

Na konferenci bodo svoje izkušnje podali uporabnice in uporabniki CUP-a v MESTU ter deležniki, ki so CUP-ov sistem izmenjave prenesli v svoje organizacije.

Posebno zadovoljstvo je, ko vidimo, da se je dobra praksa projekta razširila na celotno območje LAS Istre in širše.
 
Dogodek bo potekal preko spletne platforme zoom na povezavi:
https://us02web.zoom.us/j/83458149919?pwd=V2pGWkRYaEhINFFWRUN6V0ZxcmpDQT09
Meeting ID: 834 5814 9919
Passcode: 156119

Udeležbo potrdite na email naslovu metka.sori@komunala-izola.si

Lepo vabljeni!