Zadruga MARES dobila plovila

25. 07. 2023

Ribiči, združeni v Zadrugo Mares, so v zaključni fazi projekta MORSKO DOŽIVETJE PO RIBIŠKO (akronim: MARES), ki so ga prijavili znotraj razpisanih operacij LAS Istre in ki je bil financiran s strani ESPR. Z veseljem so pričakali in prevzeli naročena plovila.

Na družabnih omrežjih se je pristopilo k aktivnem oglaševanju najema plovil. Za to so se uporabili tudi reklami panoji, ki jih upravlja Mestna občina Koper. S skupnimi močmi se bo skušalo ljudi ozavestiti o novem, do sedaj neznanem načinu preživljanja počitnic na morju.

Z odkrivanjem morskih lepot ter ogledi kopnega z druge perspektive v družbi ribičev ter družine, prijateljev, se nagovarja ljudi, ki so po duši avanturisti, ki želijo nekaj drugačnega, vendar se še vedno zavedajo pomembnosti intimnih krogov najdražjih.

Z vključitvijo ribičev v projekt se bo zmanjšalo vpliv vedno slabšega izlova na socialni položaj ribičev. Verjamemo, da bo diverzifikacija poklica predvsem v poletnem času, ko je izlov tradicionalno nekoliko slabši, pomagala ribičem, da ne bodo pozabili zakaj so izbrali ta poklic, saj je ta poklic edinstven. Z združevanjem turizma, zgodovinskih zgodb, tradicije in spominov se bogati zgodovinska dediščina, ki jo bodo ribiči zapustili našim zanamcem.

Ribiči verjamejo, da lahko ljudje z njihovim vodstvom doživijo nepozabne trenutke na slovenskem morju, ki je sicer  majhno, vendar spoštovanja vredno in bogato z lepotami.