Okrogla miza z degustacijo "Črno Vino-Black Wine"

03. 12. 2019

Ob vseh novostih v svetu vinarstva, je prav, da se redno oziramo tudi na tradicijo. Vse pogosteje iščemo načine, kako z novim znanjem ukrotit sorte, ki so jih že naši predniki preučevali. A lahko to storimo tudi takrat, ko gre za besede, pridevnike? Ker naši nonoti, vsaj v Istri, so vedno pili Črno vino.

Odpirajo se nova vprašanja, krešejo se mnenja, razvijajo se novi načini pridelave. S tem se potrjuje tudi dejstvo, da je Refošk slovenske Istre izreden potencial tako za vinski svet kot seveda z vidika promocije turizma. Kot vino, ki vabi v kraje, kjer ga pridelujemo. Je vino, pravijo, ki ga moreš vsaj dvakrat pokušati, da ga vzljubiš in si vsekakor zasluži razčlenitev. 
 
Kot vedno radi poudarjamo imamo v Sloveniji najmanj pet barv vina. In črna barva je tista, ki označuje in opisuje refošk.

Okrogla miza z degustacijo “Črno Vino-Black Wine”, bo v torek, 10. 12. 2019 ob 18. uri, kjer se bomo pogovorili o potencialih Refoška in ostalih temnih posebnežev.

Spraševali se bomo, med drugim: 
- Je prav, da mu pravimo Črno vino?
- Je Refošk kot sorta bolj primeren za enoletna vina ali je prav, da nekaj let počaka v kleti?
- Kje so najboljše lege za refošk v Slovenski Istri - dolina ali osončene terase?
- Kako predstaviti specifične kisline/tanine refoška končnemu kupcu?
- Koliko različnih refoškov poznamo? 
- Ali lahko refošk kot produkt uporabimo za promocije našega vinorodnega okoliša?
 
V okviru okrogle mize bomo tudi preizkušali različne načine simbioze hrane in refoška, primerjali barve, iskali povezave in mu v vseh pogledih posvetili pozornost.

KJEDomačija Butul, Manžan pri Kopru
PRISPEVEK20€ za degustacijo različnih kakovostnih vin in jedi, ki temeljijo na lokalnih in sezonskih produktih/sestavinah. Obvezne so prijave preko spletnega obrazca: TUKAJ

Pohitite, število mest je omejeno!

Informacije: tel.:+386 (0)590 47 121, gsm: +386 (0)51 458 410 ali info@sredisce-rotunda