"Modro Zelena Istra", kjer smo se odločili obogatiti program z dodatkom vsebin ribištva in ribiške kulinarike. Cilj je bil ponuditi obiskovalcem edinstveno doživetje, ki bi jih povezalo z morskim okoljem in tradicijo ribištva ter jim omogočilo okušanje lokalnih morskih dobrot.
RIBIŠKA DOŽIVETJA
V okviru dogodka smo organizirali spoznavanje z lokalnimi ribiči, ki so obiskovalcem omogočili vpogled v vsakodnevno življenje ribičev. Udeleženci so lahko sodelovali pri odkrivanju ter spoznavali ribiške tehnike in opremo. Obiskovalci so izrazili navdušenje nad možnostjo aktivnega sodelovanja in pridobivanja vpogleda v to tradicionalno dejavnost.
RIBIŠKA KULINARIKA
Poseben poudarek smo namenili tudi ribiški kulinarični izkušnji. Na dogodkih smo pripravili degustacijo svežih morskih dobrot, pri čemer so gostje lahko okusili raznolikost ribiških specialitet. S tem smo želeli povezati okuse morskega sveta s pristnostjo lokalne kuhinje.